Strážský plaváček - 21 pohárů a nespočet diplomů

16.06.2014 11:21

Víkend 14.-15.6.2014 trávila naprostá většina plavců prvního a druhého družstva na oblíbených závodech ve Stráži pod Ralskem.

Celkem odjelo 24 dětí doprovázených šesti dospěláky v roli řidičů a fandičů. Už při představování oddílů při zahájení závodů bylo znát, že nás přijela banda a že nás bude slyšet.  Děti se navzájem povzbuzovaly, a snažily se „vyhecovat“ právě závodícího plavce  k co nejlepšímu výkonu. Padlo mnoho osobních rekordů. Asi nejúspěšnější v jejich překonávání byli Zuzka Berná, Simča Dobrkovská, Adélka Drahokopilová, Terča Jeřábková, Matyáš Kubát a Bára Parschová. Ti všichni překonali 100% svých osobáčků.

 

Na konci sobotních závodů zbylo trochu času na řádění v bazénu. Po večeři jsme se přesunuli na diskotéku, a kolem desáté večer už všechny děti ulehaly ke spánku. Ráno děti nemohly dospat a tak místo plánovaného budíčku v půl osmé nespal nikdo již před sedmou hodinou. Po snídani na nás čekaly další disciplíny a možnosti vybojovat další poháry. Po chutném obědě a chvíli strávené na dětském hřišti proběhlo slavnostní vyhlášení pohárových disciplín.

 

Disciplíny 100P a 200Z byly o pohár starosty města Mimoně a starostky města Stráže pod Ralskem, 50VZspolečně s 50P nebo 50Z (podle kategorií) byly o cenu Stránského plaváčka.

Naši borci vyplavali celkem 21 pohárů a sošek. Vždyť se nás také paní starostka Stráže pod Ralskem ptala, jestli jsme přijeli s valníkem.

Dostali jsme další „hromadu“ diplomů za jednotlivé disciplíny. Celkový součet dopíšu po dodání výsledků pořadatelem.

 

Chtěla bych moc poděkovat svým víkendovým parťákům a řidičům v jedné osobě: Broně Pokorné, Monice Dobrkovské, Zuzce Jeřábkové a manželům Berným.

Také bych chtěla pochválit všechny plavce za bojovnost, bezproblémové chování a super atmosféru na bazénu i mimo něj. Pro mě byla tohle asi nejlepší Stráž. Díky Vám za ni, byli jste úžasní.

 

Poděkování patří i panu Skalníkovi za pozvání a super zorganizované závody. Pokud nás pozve i na Vánoční pohár, určitě pojedeme.

 

POHÁRY

Zlato

Marek Žárský 200Z

Klára Kotrmanová 200Z, 100P, Plaváček

Vojta Blažek 100P

Plaváček: Adam Němec, Michal Hájek, Simča Dobrkovská

 

Stříbro

Marek Žárský 100P

Plaváček: Matyáš Kubát, Adam Kubát, Adéla Dobrkovská,

 

Bronz

Adam Kubát 200Z

Tereza Jeřábková 200Z

Plaváček: Vojta Pergel, Lukáš Hingar, Mirek Jára, Marek Žárský, Nikola Brázdová, Bára Jeřábková, Bára Parschová

 

Fotogalerie (klikněte na foto)