Sázka Fogga byla uzavřena! Cesta kolem světa odstartovala! LT 7.7.2014

08.07.2014 06:13

V pondělí 7.7.2014 vyrazili táborníci na svou „Cestu kolem světa“ ze základny v Rokytnici nad Jizerou. 

Celkem 5 družstev začalo bojovat s neúprosným časem a také s nástrahami, které může přinést tato dobrodružná cesta!

První aktivitou byl samotný přejezd z Nymburka do Krkonoš, který jsme zvládli všichni na jedničku. Po aklimatizaci a v příjemných teplotách, krásného slunečného dne, začalo vlastní soutěžení!

„Zrádný La Manche“,  byla hra se základním cílem kooperace táborníků uvnitř družstva, Úkolem bylo dostat se přes kanál pomocí různě velkých, dřevěných desek. Záludné proudy občasně posunuly díky našim „škodičům“ desky mimo trať, ale o to bylo větší napětí, jaký že čas bude v cíli! Nejrychlejší bylo družstvo „Kufry“.

Druhou táborovou hru, která demonstrovala plavbu lodí po vodě jsme odehráli na Huťském potoce. Do těchto míst se táborníci dostali příjemnou vycházkou přes Rokytno. Byť nebyl stav vody úplně ideální, hra se zdařila a nechyběla sem tam, ani namočená teniska. Nejrychlejší bylo družstvo „Dobrodruzi“, které svůj míček představující loď, dostalo nejrychleji do cíle.

Před večeří se děti zabavily hry na louce okolo chaty a po večeři začal program na herně. Velkým překvapení pro táborníky byla komediální scénka vedoucích na téma uzavírání sázky Philease Fogga se svými přáteli roku 1872 v Anglii v „dobových kostýmech“.

Následně proběhlo vyhlášení denních výsledků táborové hry a pak se už tábor smál a za břicho popadal v seznamovacích hrách.  

První den našeho tábora utekl jako voda a všichni se již těší na dalších hry, které na ně čekají v úterním programu!

Děkujeme rodičům za pomoc při odjezdu a také za velice origální a výtečné sponzorské dary!

(mh)

**********

The Times 7.7.2014 (klikněte)

Fotogalerie dne (klikněte na foto)