Lyžařské soustředění Janské Lázně 2015 - den první

05.01.2015 23:34

Kondiční soustředění je v plném proudu!

V pondělí  5.ledna odstartovalo kondiční soustředění plavců LoNy společně se zimní školou v přírodě žáků 4. A ZŠ Tyršova Nymburk. Cesta autobusem příjemně uběhla a nás přivítal vstřícný personál areálu Duncan.

Po vybalení a chutném obědě jsme se vypravili na sjezdovku, kde napadl čerstvý sníh. Rozdělili jsme se do družstev podle výkonnosti a celé odpoledne jsme se zdokonalovali v lyžařské technice.

Po lyžařském výcviku se děti rozdělily do skupin, ve kterých budou soutěžit v celotýdenní hře, která letos nese název "Patroni českých hor". Účastníci kurzu si jako název své skupiny vybrali název nějakého méně známého pohoří v ČR, proto jména letošních skupin jsou poněkud netradiční: Doupovské hory, Švihovská vrchovina, Táborská pahorkatina, Smrčiny, Tepelská vrchovina a Železné hory. Dnešní den jsme zasvětili Krkonoším a nejznámějšímu vládci hor - Krakonošovi. Prvním úkolem do celotýdenní hry bylo vytvořit báseň na dané pohoří. Výtvory byly velmi originální. Určitě nikdo nikdy nenapsal zajímavější báseň například o Tepelské vrchovině.

Po večeři knedlu, stehnu, zelu jsme se vypravili na sněhulákotvorný sníh. Užívali jsme si ho, jak se dalo.

Večerní hry přinesly další body do celotýdenní hry. Nyní již všichni mladší osmnácti let sladce spinkají a
vedoucí pilně ladí program na zítřejší den.


Dobrou noc všem přeje I. Řeháková - vedoucí kurzu


Fotogalerie (klikněte)