Krádež na káhirské tržnici Fogga vyděsila!

09.07.2014 15:14

Za bílého dne došlo na tržnici v Káhiře ke krádeži zavazadel našich cestovatelů!

Pocit beznaděje a vidina velké ztráty času se ale brzy rozplynula! Díky pomoci našich malých detektivů, kteří obešli všechny prodejce, obchodující s různým zbožím, získali indicie vedoucí k popisu zloděje i k úkrytu ztracených kufrů. Při své pochůzce narazili na prodavače čajů, šátků, klobouků či na vášnivého hráče šachů, nebo na překupníka zbraní a střeliva.

Pan Fogg byl nesmírně rád a všechny děti náležitě odměnil.

Po obědě dorazila telegrafická zpráva všem družstvům a díky „morseovce“,  se podařilo její obsah rozluštit s informace předat vedoucím.

Asi každý v životě někdy zabloudil a podobně na tom byla i naše družstva, která si odpoledne vyzkoušela právě tuto situaci. Se šátky na očích měli táborníci za úkol narazit na magický uzel ve spleti lan. Většině se tento úkol povedl a pro svá družstva znovu vybojovali cenné body.

Téměř katastrofické prognózy meteorologů se dlouho dařilo odehnat od našich chat, před večeří přišel tvrdý úder a horská bouřka se tu držela zuby nehty. Vzhledem k tomu, že ale máme druhou chatu s jídelnou vzdálenou cca 300 metrů, museli táborníci improvizovat. Vedoucí připravili plachtu, která posloužila všem, jako obrovský deštník.

Večerní program odehrával na herní místnosti. Veselé dovádění při společných hrách všechny náležitě udolalo a všichni se už těšili do postýlek.

Nechají si něco hezkého zdát a naberou sílu na další, v pořadí již třetí, táborový den!

(mh)

*************************

The Times - úterní vydání (klikněte)

Fotogalerie (klikněte na foto)