Fogg utekl pekelným spárům a míří na Ameriku!

11.07.2014 09:02

Těsně před branami pekel se dnes ocitl pan Fogg a jen velká štěstěna mu pomohla k tomu, aby se dostal včas na loď v yokohamském přístavu!

Celá skupina cestovatelů se dnes, jako mávnutím proutku ocitla v neznámých jeskyních,  kde narazila na celou řadu zajímavých útvarů, zkamenělých postav a tajemných míst, mezi kterými nechyběl ani Lucifer a jeho dočervena rozžhavený, pekelný vchod! Naštěstí se celé skupinně podařilo z podzemí, přes nádherné jezírko, uprchnout a dostat se na světlo boží.

Tak bychom mohli popsat naši další cestu za dobrodružstvím, která spočívala v návštěvě Bozkovských jeskyní. Počasí včera po ránu moc nepřálo, pršelo a mlha se nám zastavila před vchodem do chaty. Naštěstí se přeprava do Bozkova uskutečnila autobusem a v jeskyních kapalo z hůry jen drobně, přiměřeně..

Táborníkům se výlet moc líbil a díky vylepšení počasí, jsme nazpět vyskočili v Dolní Rokytnici a po drobném nákupu dobrot se pak vydali vyhlídkovou trasou okolo kapličky do naší chaty.

Řádný odpočinek prospěl všem a následně se uskutečnilo opravdové a nalodění pana Fogga a všech táborníků na loď Titanyk, která právě vyplouvá směr Amerika!

Napínavé balancování po úzké lávce nad vodou a vítání u lodní slavobrány mělo svoji neopakovatelnou atmosféru!

Na lodi bývá veselo a ani naše plavba nezačala jinak. Mezi cestovateli se sešli dva oslavenci, kteří si společně s dalšími táborníky, užili parádní, lodní narozeninovou párty!

Náročný den se v nočních hodinách podepsal na úbytku energie našich táborníků. Ti pak unaveni, odcházeli do svých kajut, kde při krásném snění o Americe, nabírají sílu na další táborový den.

(mh)

**************************

The Times - Čt 10.7.2014 (klikněte)

Fotogalerie dne (klikněte na foto)