Bronzová a spravedlivá medaile pro Davida Nolla na královské trati 100 kraul!!

22.06.2014 23:14

Letní mistrovství České republiky dorostu hostilo Ústí nad Labem a to v maratónském rozsahu tří dnů (20.-22.6.2014) v Ústí nad Labem.

Lokomotiva Nymburk v této dorostenecké kategorii přihlásila celkem 4 plavce, bohužel dva neprošli hned sítem nominací (Blažek, Žárský) a tak se na ústecké Klíše dostavila „jen“ dvojice Klára Kotrmanová a reprezentant ČR – David Noll.

Klára je již v dorostu „ostřílenou“ plavkyní, ale své zkušenosti mohla předvést pouze ve třech disciplínách. Na tratích 100M, 200M a 200PZ bohužel doplavala na konci startovního pole. Předvedené výkony jsou zrcadlem tréninkové píle a Kláře „šlapou“ na paty již žákovské plavkyně I. družstva.

Tréninkové nasazení a píle se nedá upřít Davidu Nollovi. Jeho nasazení a „boj“ proti větrným mlýnům a sparingům, kteří udrží tempo sotva1/3 tréninku, se zúročilo v prvním startu v dorostenecké kategorii!

Statisticky se David nastoupil na celkem 6 závodů – 50K, 50M, 100K, 100M, 200K a 200PZ. Až na trať 200K se nominoval z 5. resp. 6. místa do velkého FINÁLE!

Časy plavců finálových závodů se liši v nepatrných a jen díky OMEGA časomíře, zachytitelných rozdílech.

V prvních 4 FINÁLE se David popral slušně i s plavci ročníku 1998 a při posledním finálovém závodu na 100K si nenechal ujít příležitost a po obrátce na 50 metrech nasadil tempo, kterému stačili jen dva plavci – Franta a Kodýtek. David tak fantasticky dohmátl na 3. místě, navíc v novém osobním rekordu!

Velká gratulace, Davide!

Je to historicky jeden z mála plavců LoNy, který zazářil v dorosteneckých mistrovstvích!

Poděkování náleží panu Ladislavu Nollovi za funkci teamleadera na MČR.

Letošní sezóna je tímto krásným počinem uzavřena a jak je již známo, od příštího roku se výběr I. družstva LoNy výrazně zúží natolik, aby plavci, kteří chtějí trénovat, závodit a vyhrávat, měli pro své touhy sny místo a trenéři zase sílu těmto šikovným plavcům pomáhat!

tren. Michal Hrstka

***********************

Výsledky plavců LoNy (klikněte)

Výsledky komplet (klikněte)